↑ Return to Coaching

Wat Is Coaching

Wat Is Coaching?

4392132696_3cb7968cf2_z

Een life coach streeft samen met jou naar het doel dat jij wil bereiken in je leven. Ongeacht of dit nu op het persoonlijke of het professionele gedeelte is van jouw leven.

Wij allen vinden het de meest normale zaak dat als je beter in een bepaalde sport wil worden dat we dan gaan trainen en samen werken met een trainer.

  • De trainer laat jou bepalen wat jouw doel is en stelt samen met jou tussendoelen op.
  • Deze trainer gaat dan observeren hoe jij je sport beoefend.
  • Hij gaat met jou je zwakke punten bespreken.
  • Hij creëert oefeningen op jouw maat en hij stelt samen met jou een trainingsprogramma op.
  • Hij houdt jouw vooruitgang in het oog en hij stuurt bij waar nodig

 

Eigenlijk gaat een life coach op dezelfde manier te werk, maar dan niet specifiek toegepast op sport. Hij past dit toe op elk aspect van jouw leven. Het is te zeggen het aspect van jouw leven waar jij verbetering of verandering wil zien.

Een life coach vertelt jou niet wat je dient te doen. Elke situatie is anders en elk individu is anders. kortom JIJ bent absoluut uniek. Daarom zou het nutteloos zijn om jou gewoon een standaard plannetje voor te schotelen. Dat is niet wat coaching is.

Natuurlijk is er plan, maar het plan is toegespitst op het proces en niet specifiek op de inhoud. Dit is om het doel te bereiken dat JIJ en niemand anders voor ogen hebt. De technieken die een coach gebruikt zijn er om jouw eigen plan naar buiten te laten komen. Jij bent de architect van jouw eigen toekomst.

Voor veel mensen lijkt net dit heel intimiderend want hun initiële reactie is dat ze geen idee hebben over wat ze moeten doen en dat is net waarop de technieken zijn toegespitst. Jij hebt het reeds alle antwoorden in jezelf over wat jij dient te doen.

De kracht van een goede coach bestaat erin om jou net de juiste vragen te stellen zodat de uitkomst net zo is dat je een plan hebt dat bij jouw persoonlijkheid en jouw situatie past.

Een coach is zeer goed in het doorvragen en het jou zelf laten doorspitten naar waar jouw schoentje wringt om dan samen met jou een plan op te stellen waarbij jij daadwerkelijk stappen vooruit zet in je leven. Je zal zelfs vanaf de eerste sessie merken dat je je eigen situatie beter begrijpt.

Een goede coach haalt het beste van jezelf naar de oppervlakte

Welke technieken worden er gebruikt? Klik Hier

Bezoek mijn blog voor interessante tips. Klik Hier