↑ Return to Coaching

vormen van coaching

vormen van life coaching

Welke verschillende vormen van coaching bied ik aan?

Face to face

Bij een persoonlijk face to face gesprek zetten we ons samen om te bespreken wat jou bezighoud. Dit kan waar u zelf wenst. Dit kan bij u thuis als het er rustig is. Sommige klanten verkiezen een rustige hoek in een café en ik heb al klanten gehad die het verkozen om op een terras van een bar het gesprek te houden. Ook een vergaderzaal of privé zithoek bij u op het kantoor is een mogelijkheid. Dit alles is afhankelijk van hoe goed jij je op je gemak voelt op die plaats.

Het voordeel van zo een persoonlijk gesprek is dat er sprake is van een complete communicatie. Dit wil zeggen dat er niet alleen het woord is, maar ook het oogcontact, de intonatie en de lichaamstaal.

Voor sommige coaching situaties is het nodig om ons af te zonderen in een aparte locatie om daar bijvoorbeeld een rollenspel te spelen. Dit zal op voorhand gecommuniceerd worden in een vorige sessie.

 

Wandelcoaching

Vind jij het aangenaam om een stukje te wandelen om een goede babbel te hebben? Helpt het je om na te denken of om jezelf open te stellen? Dat kan. Dan doen wij onze coachingsessie gewoon buiten. Dat verandert niets aan het proces. De verandering van omgeving kan zelfs bevorderlijk zijn. De hoofd voorwaarde van coaching is dat jij je op je gemak voelt. Dus waarom niet jouw favoriete wandelroute of park verkennen?

Een wandeling leent zich echter niet voor rollenspellen of brainstormingsessies, maar indien dit nodig zou zijn dan gaan we dat zeker op voorhand bespreken.

 

Telefonisch

Woon jij te ver weg om op regelmatige tijdstippen samen te komen? Ben jij lange tijd op de baan onderweg naar je volgende afspraak en beschik je over een handsfree set?

Dan is telefonisch coachen misschien beter geschikt. Dan bel je me gewoon op een afgesproken tijdstip om de coaching via de telefoon te laten verlopen.

Voorwaarde hiervoor is wel dat jij goed in staat bent om verbaal uit te drukken wat je denkt en wat je voelt en dit met de nodige intonatie kan doen. We missen namelijk oogcontact en lichaamstaal, maar dit is zeker geen onoverkomelijk obstakel.

Via Skype

bij skyping hebben we dezelfde mogelijkheden als bij een telefonisch gesprek. Het voordeel is echter dat we dit gratis kunnen doen en indien u over een webcam beschikt dan kunnen we elkaars gezichtsuitdrukkingen interpreteren.

Deze vorm van coaching is bij uitstek geschikt voor mensen die regelmatig in het buitenland bevinden of in de onmogendheid zijn om af te spreken voor een face to face gesprek.

 

Via chat

Heeft u moeite om uzelf uit te drukken tijdens persoonlijke contacten omdat dit te intimiderend is voor u dan kan een chatsessie iets zijn waar u baat bij heeft. Of verkiest u gewoon het gemak van een chatsessie? Dan kan dit. Een simpel chat programma zoals skype of Msn is dan het enige dat u nodig heeft om samen met me aan de slag te gaan.

Dit is een directere vorm van communicatie dan louter mailen. U krijgt onmiddellijk reactie op hetgene dat u schrijft en verloopt dus sneller dan mails. Dit helpt zowel om je mentale momentum te bewaren en zorgt er tegelijkertijd voor dat je net even langer nadenkt over je antwoorden. Dit kan soms voor verassende resultaten zorgen.

Via mail

Is jouw agenda te druk bezet? kan je moeilijk voorspellen wanneer je tijd vrij kan maken? neem je graag je tijd om te reflecteren over een vraag? Wil je de ene moment veel tijd besteden aan je vraagstelling en dan weer een tijdje minder?

Dat zijn allemaal goede redenen om je coaching per mail te laten verlopen. Je mist hier wel elke vorm van menselijke interactie waardoor intonatie, timing, oogcontact en lichaamstaal volledig wegvalt. Daarom is het een vereiste dat je iemand bent die zich goed kan uiten op papier en je kan uitwijden in uw gedachtengang en dit op een gestructureerde manier kan neerpennen.

Kan je dit? Dan is het coachen per mail een fantastische manier waarbij je veel vrijheid hebt om je tijd en energie te plannen zoals het jou past.

Open workshops

Regelmatig organiseer ik workshops rond een bepaald thema. Dat wordt dan een leerrijke namiddag waar ik een presentatie geef en gezamenlijk enkele oefeningen doe om een beter begrip te krijgen van het onderwerp en om zelf aan de slag te kunnen met de opgedane kennis.

gesloten workshops

wil jij samen met uw team werken rond een thema dat u kiest op een locatie dat u kiest. Eens dit bepaald is een gesloten workshop gelijk aan een open workshop

zelf een open workshop organiseren?

Wenst u een workshop rond een onderwerp dat momenteel niet gepland is, dan kan dit. Dit zou eigenlijk een gesloten workshop zijn. Als u dit echter wil open trekken naar iedereen die geïnteresseerd is in plaats van in uw groep te blijven omdat u met te weinig bent dan is dit zeker een mogelijkheid. U staat dan in voor de organisatie en omkadering en u nodigt mij dan uit als gastspreker.

Mastermind

Heb je als eens gehoord van een mastermind? Dit is een groep vrienden die op regelmatige tijdstip samenkomt om datgene wat hen bezighoud in hun leven te bespreken en deze persoon te helpen om een pad vooruit te bepalen. Heeft u hierin wat hulp nodig om resultaten te behalen? Zit u hier vast op een bepaald probleem dan kan ik als coach helpen om structuren op te stellen die steevast naar oplossingen leidt. Wil u iemand die de leiding neemt op jouw mastermind mee op poten te zetten dan kan ik hier ook helpen. Nodig mij uit.

 

Wie ben ik? Klik Hier

Bezoek mijn blog voor interessante tips. Klik Hier