↑ Return to Coaching

Is coaching iets voor jou?

Coaching is geen therapielife coaching

Hoewel er therapie-technieken gebruikt worden is coaching geen therapie. Coaching richt zich op mentaal en fysiek gezonde mensen. Therapie richt zich op mensen met mentale of fysieke problemen. Indien tijdens de gesprekken blijkt dat je beter af zou zijn met therapie dan zal je doorverwezen worden naar de correcte gesprekspartners. Dit kan iemand zijn iemand zijn uit het netwerk dat wij opgebouwd hebben of een gesprekspartner van eigen keuze.

 

Wie is met coaching gebaat?

 

Op de pagina over “wat is coaching” heb ik reeds het vergelijk gemaakt met een sportcoach. Ook hier kan deze vergelijking met sport gemaakt worden, maar dan toegepast op het mentale vlak.

Als je je been breekt dan ga je naar de dokter en deze zal je behandelen met chirurgie en medicijnen.
Als je problemen hebt door het foutieve gebruik van je lichaam of je revalidatie nodig hebt dan wordt je door een dokter doorverwezen naar een kinesyst.
en als je gezond bent, maar je wil uitblinken of verbeteren in een bepaalde sportdiscipline dan ga je naar een sportcoach.

 

Op dezelfde manier ga je bij ernstige mentale afwijkingen naar een psychiater die je zal behandelen met therapie en medicijnen.
Heb je mentale problemen dan ga je naar een psycholoog die je zal behandelen met therapie.
Ben je mentaal gezond maar worstel je met een specifiek probleem of wil je uitblinken in iets dan neem je contact op met een life coach

 

Nu is het zo dat zelfs niet iedereen die mentaal gezond is te coachen valt. Om gecoacht te worden is het vitaal dat je jezelf in vraag durft te stellen. Ook is de nodige wilskracht nodig om te volharden, want vaak moeten er gewoontes gewijzigd worden die gedurende jaren opgebouwd zijn.

Maar als jij een gezond, gedreven en kritisch persoon bent met een open geest dan zal u er versteld van staan hoe snel jij resultaten kan boeken.

 

Welke tarieven worden er gehanteerd? Klik Hier

Bezoek mijn blog voor interessante tips. Klik Hier