«

»

Dec 05

Winkelen zonder te drummen in de drukste periode van het jaar.

online shoppenVind u het getrek en geduw in die overvolle winkelstraten ook verschrikkelijk? Wordt u ook knettergek van die muzak die urenlang in je oren blijven hangen alsof er iets mis is met je?

Als u bent zoals ik dan zijn de feestdagen een stresserende periode waarin er te veel dient gedaan te worden in een te korte tijd. Hoewel ik graag cadeautjes koop voor mijn naasten, haat ik de drukte die er dan heerst in de winkels. Het liefst van al zou ik die winkels dan mijden. Elk jaar neem ik me dan ook voor om vroeger te beginnen met mijn eindejaarsinkopen en elk jaar faal ik hierin grandioos.

Sinds geruime tijd pak ik dit dan ook anders aan. Ik begeef me niet meer in de winkels op straat. Ik winkel in de uren die ik leuk vind, de uren die mij passen en ik doe dit gans alleen en zonder duwen en trekken aan de kassa’s.

Ik doe een groot deel van mijn aankopen van cadeaus online. Hier zijn een heleboel voordelen aan verbonden.

Dit levert mij niets dan voordelen op

Dit gaat snel. Vanaf de koop worden je cadeaus thuis bezorgd en tegenwoordig is dit al op 1 à 2 werkdagen bij je.

Online winkels zijn dag en nacht ononderbroken open. Ze wachten geduldig tot het moment dat jij tijd hebt om een kijkje te komen nemen.

Het is er rustig. Niets zo rustig als vanuit je luie zetel met je laptop of tablet een beetje te surfen. Je kunt je tijd nemen om te kijken, te vergelijken en indien gewenst even wachten met aankopen terwijl je nadenkt.

Het aanbod is veel groter. In een offline winkel zijn de verkopers beperkt door de beschikbare ruimte. Hierdoor zijn ze verplicht een selectie te maken van de items die ze tentoonstellen. Ze trachten wel om dit te doen met jou als klant in het achterhoofd. Deze keuze wil jij uiteraard zelf kunnen doen. Online bestaat deze beperking niet. Zelfs als je een enkel artikel over hebt, dan kunnen ze dit simpelweg laten staan op hun website totdat het verkocht is. De online winkel is ongelimiteerd groot.

Het is veilig. Vele grote merken hebben tegenwoordig een online winkel en met online betalingen zoals PayPal heb je achteraf de mogelijkheid om eenzijdig je betaling in te trekken wanneer er iets mis zou lopen of wanneer de zending niet aan jouw verwachting zou doen. Dit lijkt een gok, maar eigenlijk heb je hierbij meer macht dan wanneer je in een winkel staat. Daar kan je in veel gevallen geen geld terugvorderen omdat dat zogezegd tegen het beleid is van de winkelketen. Meestal krijg je dan een tegoedbon om iets anders in de winkel te kopen. Draai en keer het hoe je wilt, maar bij een echte winkel is het zo dat eens je geld hebt neergeteld dat je dan je geld kwijt bent. Bij een online verkoop kan je altijd je geld terugvorderen wanneer je met bv. PayPal betaalt. Bij PayPal is dit met een simpele klik van de muis een transactie terug geschroefd.

24/24 7/7 open for business

Ook bij een online aankoop heb je tegenwoordig de mogelijkheid om een cadeaubon te schenken. Bij sommige online winkels is dit niet altijd even duidelijk terug te vinden ,maar een simpel mailtje naar de beheerder lost dit meestal eenvoudig op.

Een online winkel zonder offline gedeelte is veelal ook goedkoper. Dit is meestal ergens een klein magazijn waar er orders verwerkt worden. Dit wil zeggen dat ze minder personeel nodig hebben en ze hebben ook geen dure winkelruimte in een drukke winkelstraat waar ze een ontwerper nodig hebben om een etalage op te smukken. Dat gebrek aan extra kosten kan zich vertalen naar het goedkoper aanbieden van hun producten online.

Nu met de feestdagen is het het uitgelezen moment om online je cadeaus te kiezen omdat net voor deze gelegenheid veel online winkels zichzelf willen profileren en daarom bieden ze allerlei kortingen op aankoop of verzendingskosten.

Hieronder enkele voorbeelden van winkels waar ik graag mijn online aankopen verricht. Er zitten zelfs enkele winkels tussen waar ik nooit zou bij stilstaan, moest ik door een winkelstraat wandelen op zoek naar een eindejaarsgeschenk. Neem even de tijd om onderstaande cadeautips te overlopen.

wijnoutlettheboxstrips proxisspelmagazijnsexyavenuepolaremijnhartenwensMatrabikekidsfavoriteskerstwebwinkelgadgethouseEUROFLORISTchocoladeboxchanpagneboxbongobijougiodesign

Ik hoop dat je hiermee wat meer inspiratie hebt opgedaan. Ik wens je veel koopplezier en prettige eindejaarsfeesten.

Vergeet niet om dit schrijven even te delen met je vrienden door middel van de onderstaande “share-buttons”. Daar zou je mij een groot plezier mee doen.

About the author

Mark Tilburgs

Leave a Reply