«

»

Nov 27

Een kant en klare zin om je geloofwaardigheid een enorme boost te geven.

geloofwaardigheidDeze 4 simpele woordjes kunnen je geloofwaardigheid in je juiste richting sturen.

Voor veel mensen staat en valt hun werk bij hun geloofwaardigheid. We denken allemaal dat onze geloofwaardigheid bepaald wordt door onze kennis over ons vakgebied. Daarom dat we ook geloven dat we echt alles moeten weten hierover en dat het absoluut ongehoord is om toe te geven wanneer we iets niet weten.

In een wereld die continu verandert en evolueert is het onmogelijk om elk klein detail te weten en vroeg of laat gaat een klant of je baas of collega je een vraag stellen waar jij onmogelijk het antwoord op kan weten.

Dit scenario proberen we dan ook ten allen koste vermijden en we doen dit meestal door rond de pot te draaien of door tijd te winnen.

Echter al deze kunstgrepen om het feit –dat we iets niet weten- te ontwijken kosten ons punten, terwijl er een grote kans ligt om punten te winnen. We kunnen ongelooflijk veel punten winnen als je gewoon zegt: “Ik weet het niet.”

Zeggen dat je iets niet weet vergt moed, eerlijkheid en een sterk karakter. Er is kracht nodig om een zwak punt te erkennen.

Wanneer was de laatste keer dat jij toegegeven hebt dat je iets niet wist?

Zeker als je dit kan combineren met een strak plan om datgene dat je niet weet te ontdekken en een belofte om deze kennis zo snel mogelijk over te maken.

Je geloofwaardigheid zal snel toenemen wanneer open bent en je je beloftes nakomt. Het vertrouwen in jouw kunnen zal vele malen meer versterkt worden door jouw manier om problemen op te lossen dan door jouw manier om problemen te ontwijken.

About the author

Mark Tilburgs

Leave a Reply