«

»

Oct 24

Wow! Dit wist jij nog niet over jouw lichaamstaal

Let jij op geregelde tijdstippen op hoe jij jouw houding verzorgt? Lees hier waarom je hierop moet trainen.

Als we aan lichaamstaal denken dan hebben we het steeds over het lezen van iemand anders zijn houding. Ook weten we dat dit verklapt hoe deze persoon zich op dat moment voelt. We kijken onbewust naar hoeveel zelfvertrouwen iemand uitstraalt via zijn houding. En we kunnen zonder nadenken bepalen of iemand boos dan wel gelukkig is aan de hand van zijn gezichtsuitdrukking.

In cursussen over lichaamstaal wordt er ook aangeleerd hoe iemand zijn houding kan verbeteren om dominanter of zelfzekerder over te komen.

Dit zijn allemaal leuke dingen, maar de meesten onder ons vinden het te veel werk om continu na te denken over hoe hij zich in die of die situatie moet houden om zelfzeker over te komen.

Wel ik heb goed nieuws. Je hoeft dit niet heel de tijd te doen om er toch baat bij te hebben op andere momenten. Iets wat onder coachen reeds lange tijd geweten is wordt nu door de wetenschap bevestigd.

Coaches leren namelijk aan om krachtige lichaamstaal in te nemen op een vast moment van de dag terwijl je enkele mentale oefeningen doet die affirmaties genoemd worden. Het gevolg hiervan is dat jij je gedurende een langere periode zelfzekerder gaat voelen.

Met andere woorden: hoe jij je voelt bepaalt jouw lichaamstaal, maar omgekeerd bepaalt jouw lichaamstaal ook hoe jij je voelt. Dus door jouw lichaamstaal te trainen krijg je meer en meer zelfvertrouwen.

Neem elke dag even de tijd om jezelf groot te maken en jezelf met zelfvertrouwen op te laden.

Kijk even mee naar het volgende filmpje van amy cuddy en haar onderzoek.

About the author

Mark Tilburgs

Leave a Reply