«

»

Oct 23

Apps om je stress te bestrijden

Anti-stress apps

bereid je voor met enkele anti-stress apps

Heb jij je voorbereid om met stressvolle momenten om te gaan? Met deze Apps op zak heb jij je eigen anti-stress kit bij je.

Ons leven is gevuld met stressvolle momenten. Je voelt het binnensluipen. Je voelt je opgejaagd en gespannen. Je probeert om er mee om te gaan, maar dat lukt niet altijd. Hoewel je niet alle stress momenten kan vermijden, kunnen deze apps je wel een pak vooruit helpen.

Stress Tracker
Een eerste stap om je stress onder controle te krijgen is het in kaart te brengen. Je ervaart stress steeds in bepaalde gebieden van het leven. Door een soort dagboek bij te houden over de momenten dat je je gestresseerd voelt, kan je de bronnen van stress ontdekken en doelgericht gaan naar oplossingen hiervoor. Stress Tracker helpt je hierbij

GPS for the soul
Stress heeft niet enkel een mentale impact. Ook je lichaam lijdt eronder. Met GPS for the soul heb je een anti-stress kit op zak. Je kunt je stress niveaus bepalen met deze app door middel van je camera en hij geeft je ook oefeningen om je stress niveau te doen zakken.

Cleveland Clinic Stress Meditations
Volgens Cleveland Clinic Stress Meditations zou je tot 90% van alle stress gerelateerde problemen kunnen oplossen door deze begeleide meditatie oefeningen. Deze oefeningen helpen niet enkel wanneer de stresssymptomen de kop op steken, maar ze kunnen ook preventief gebruikt worden om je voor te bereiden op een stresserende dag.

Breathe2Relax
Iedereen reageert anders op stress. De ene krijgt een beklemmend gevoel op de borstkas en de andere wordt geïrriteerd. Ongeacht hoe jij op stress reageert, ben jij gebaat om je stress aan te pakken met enkele ademhalingsoefeningen. Breathe2Relax helpt jou om deze ademhalingsoefeningen te doorlopen

White Noise
heb jij ook graag een achtergrond muziekje terwijl je aan het werken bent? Heel normaal hé want dat helpt je om leuk verder te werken. Onbewust weten we dat de omgevingsgeluiden invloed hebben op hoe jij je voelt. White Noise maakt gebruik van dit fenomeen door rustgevende muziek te voorzien dat afleiding wegfiltert. Je kan het ook gebruiken om de slaap te vatten.

Stress check
Deze app is vergelijkbaar met Stress checker, maar deze werkt met vragenlijstjes. Ieder zijn meug hé. Stress check is ontworpen door klinische psychologen in stress-reductie en is bedoelt om een keer per drie weken uit te voeren.

Squeeze and shake stress relief
Hou jij meer van een ludieke manier om om te gaan met jouw stress? Dan is deze squeeze and shake stress relief app echt iets voor jou. Dit is een rubberen eendje op jouw smartphone dat je kan knijpen en schudden. Je kan je frustraties eens goed uitleven op het beestje, maar let op dat je niet met je smartphone werpt.

At Ease
Zorgen komen en gaan, maar ze hebben de neiging om te blijven sluimeren in ons onderbewustzijn waar je druk blijven uitoefenen op ons gemoed en beslissingen. At Ease helpt jou met rustgevende muziek en begeleide ademhalings- en mentale oefeningen. Ook heeft deze app een dagboekfunctie waar jij je dagdagelijkse ervaringen kan opschrijven en op deze manier je zelfbewustzijn vergroten.

About the author

Mark Tilburgs

Leave a Reply